Stát zahájil práce na dalším úseku dálnice D35, a to medzi Opatovicemi a Časy. Naváže na část Časy – Ostrov, jejíž výstavba už běží. Obě stavby zrychlí dopravu mezi MOhelnicí a Hradcem Králové, které se v budoucnu má stát páteřní severní spojnicí mezi Čechy a Moravou.

„Díky právě zahájené stavbě máme na tomto dopravním směru rozestavěných 27 kilometrů nové dálnice D35. Věřím, že se nám díky tomu podaří odlehčit přetížené dopravě ve východočeských městech a obcích, zvýšíme bezpečnost všech účastníků silničního provozu, přispějeme k rozvoji regionu,“ říká ministr dopravy Dan Ťok.

Nově rozestavěný úsek mezi Opatovicemi nad Labem a Časy měřící 12,6 kilometrů. Dříve zahájený mezi Časy a Ostrovem o délce měří 14,7 kilometrů. Oba úseky v celkové délce 27,3 kilometrů budou budovány souběžně a a práce na nich skončí v roce 2022.

Dálnice D35 je plánována v trase Jičín – Hradec Králové – Olomouc – Lipník nad Bečvou a po dokončení bude s celkovou délkou přes 200 kilometrů druhou nejdelší dálnici v ČR. D35 je také v celé svojí délce součástí globální sítě TEN-T evropských dopravních koridorů.