Veřejné dopravě v Olomouckém kraji se věnují nové webové stránky. Krajský koordinátor dopravy KIDSOK je spustil na adrese dopravaok.cz. Zřízení webu je reakcí na problémy, které v Olomouckém kraji vznikly v souvislosti se zavedením nových jízdních řádů autobusové dopravy. Lidé s jejich pomocí mohou upozornit na nedostatky v trasách a časech odjezdu autobusů, případně se zeptat na platné spojení.

„Název stránek je symbolický. Chceme, aby byla veřejná doprava v našem kraji v pořádku, tedy OK,“ uvedl náměstek hejtmana Jan Zahradníček.

Web dopravaok.cz má zrychlit komunikaci s cestujícími, kteří hledají informace na internetu. Jeho cílem je maximálně zjednodušit hledání a usnadnit kontakt mezi občany a koordinátorem KIDSOK. Nový web nabízí cestujícím několik možností, jak si ověřit platnost spojení. Využívá přitom loni zřízené infolinky a nově k ní přidává také dotazy prostřednictvím webu. Ty budou vyřizovat stejní pracovníci, kteří odpovídají na infolince. K cestujícím by se tak mělo dostat více informací větším počtem kanálů.

Aktualizace k 16. dubnu 2018: Po stabilizaci autobusových jízdních řádů potřeba webu pro krizovou komunikaci pominula a důležité informace o veřejné dopravě v Olomouckém kraji cestující najdou opět primárně na www.kidsok.cz a www.idsok.cz.